Monday, 27 February 2017 19:03

Daniel Branzei pastor al intunericului

Written by Gabriel Baicu
Rate this item
(0 votes)

Acest articol este încă o confirmare a ceea ce am susținut despre autoritatea bisericească și anume faptul că aceasta este total nejustificată și de multe ori abuzivă. Această autoritate nelegitimă reprezintă ”taina fărădelegii,” care va duce în final la venirea lui Antihrist.

 

Dacă cele de mai jos sunt așa cum se spune în articolul respectiv și, după cum am putut eu observa, se pare că sunt, atunci se poate înțelege mai bine de ce Daniel Branzei a reacționat atât de disproporționat la scrierile mele. Pastorul baptist necarismatic s-a simțit direct vizat de ceea ce scria în ele. Cel mai grav mi se pare faptul că instituția bisericească de unde provine încearcă să mușamalizeze atitudinea acestui individ, pentru a nu își murdări reputația.

Eu nu stabilesc vinovății, o fac tribunalele, eu doar constat că impunerea autorității bisericești, prin orice mijloace, a devenit atât de obișnuită încât membrilor Bisericilor instituționale nu li se pare nici o problemă când ”restabilirea ordinii” instituționale se face prin mijloace dure. În cazul de față se pare că nici măcar nu a ajuns să fie încălcată o astfel de ordine, ci a fost vorba de o simplă întrebare incomodă. Într-o manieră similară au procedat și unii reprezentanți  ai Bisericii instituționale Romano-catolice, atunci când au încercat să mușamalizeze scandalul preoților pedofili. Am spus-o deja, Anticristul nu este propulsat doar de o anumită instituție bisericească, cea Romano-catolică, așa cum greșit promovează o astfel de idee multe culte Neo-protestante, ci de autoritatea spirituală impusă a tuturor instituțiilor bisericești. În ceea ce îl privește pe pastorul Daniel Brânzei eu recomand tuturor cititorilor să se documenteze personal, înainte de a ajunge la o concluzie în ceea ce îl privește. Există suficiente materiale pe net, este de ajuns să se introducă expresia pastorul bătăuș pe Google. Iată și articolul, asupra conținutului căruia, autorii săi poartă întreaga responsabilitate. Partea mea de comentariu se încheie aici și vă invit să vizitați situlwww.gabrielbaicu.com Iată textul articolului la care fac referire și linkul de unde a fost preluat, eu nu am făcut nici o modificare, în afară de semnele diacritice:

Un fost lider religios din Iași face ravagii in America • După ce a abuzat o femeie, acest personaj a pozat in victima in fata enoriașilor săi • Clericul a fost condamnat de instanța americana pentru trei capete de acuzare

Un pastor baptist care conduce o biserica româneasca din California este implicat intr-un scandal de abuz, mai mulți enoriași ai acestui personaj plângându-se ca au fost agresați verbal si chiar fizic de clericul roman. Povestea lui Daniel Branzai pornește de la Iași, unde acesta si-a început cariera ecleziastica având in subordine mai multe biserici din zona, printre care cele din Iași, Pașcani, Roman si Bacău. După ce a intrat in conflict cu autoritățile din acea perioada, Branzai a fugit in 1982 in Statele Unite ale Americii, mai precis la Detroit. La acest moment pastorul baptist este stabilit in Los Angeles si are ca parohie Biserica Baptista Bethel din Anaheim, California. Tocmai de aceasta biserica se leagă si scandalul de abuz in care Daniel Branzai este acuzat de o familie de romani, stabiliți peste ocean, ca ar fi avut o atitudine total deplasata.

Urlete si violente in ziua de Înviere

In ziua de Paste a anului 2011, in cadrul unei întâlniri a bisericii baptiste Bethel, Lucretia Tiprigan a îndrăznit sa-si exprime fata de alți enoriași părerile personale cu privire la cum ar trebui sa se desfășoare programul tinerilor din biserica. Branzai a considerat gestul ca un afront la adresa autorității sale de lider si a început sa vocifereze violent la adresa femeii si a soțului acesteia. Pentru ca nu a reușit sa o impresioneze pe enoriașă, pastorul a trecut si la agresiuni fizice, care au lăsat semne vizibile pe corpul victimei.

Sfătuită de familie, Lucretia Tiprigan s-a adresat medicilor care au eliberat un act de constatare si i-au recomandat sa se adreseze politiei, fiind vorba de un abuz fizic. După ce politia a înregistrat plângerea femeii, a înaintat dosarul procurorului din Orange County, care a decis, data fiind gravitatea faptei, să deschidă un proces pe numele lui Daniel Branzai. Dornica de a nu lăsa lucrurile sa degenereze si legata fiind de anumite reguli ale bisericii baptiste, care recomanda credincioșilor sa evite tribunalele seculare, familia Tiprigan s-a adresat liderilor bisericii baptiste cu rugămintea de a rezolva cazul.

Reacția bisericii a fost însă șocantă. Liderii baptiști cărora li s-a adresat familia Tiprigan au decis sa le retragă acestora calitatea de membri ai bisericii din Anaheim pe motiv de nesupunere fata de autoritatea spirituală a celor aleși de biserică si pentru răspândirea de informații răutăcioase despre activitatea lor, in speță fiind vorba despre pastorul Branzai. In acest caz justiția americană și-a spus si ea cuvântul, Curtea Suprema a Statului California găsindu-l vinovat pe pastor in dreptul a trei capete de acuzare, violenta, loviri si tulburarea liniștii publice.

Dacă liderii bisericii baptiste au preferat nu doar sa mușamalizeze cazul, ci chiar sa o scoată vinovată pe victimă, judecătorii nu au dat dovada de aceeași atitudine, ci au aplicat legea. După ce a încercat inițial sa pledeze nevinovat la toate capetele de acuzare, pastorul a fost convins sa accepte o înțelegere cu victima si cu instanța prin care sa-si recunoască vina având șansa de a scăpa de o condamnare mai dura. Conform deciziei instanței californiene din Orange County, Branzai are de ispășit o perioada de probațiune de un an, timp in care orice recidiva îl trimite direct la închisoare si de asemenea trebuie sa achite daune victimei si sa deconteze cheltuielile de judecată. In plus clericul trebuie sa păstreze o distanță minimă de 10 metri fata de victima sa. Revoltător însă este faptul ca decizia justiției nu a produs efecte si in plan profesional pentru agresor, acesta fiind in continuare pastor acreditat si profesând in biserica baptista din Anaheim, precum si la nivelul tuturor bisericilor baptiste romanești de peste Ocean. Linkul articolului estewww.bzi.ro/cititi-si-va-cruciti-este-incredibil-ce-a-fost-in-stare-sa-faca-un...

Read 545 times Last modified on Wednesday, 24 May 2017 18:10

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA